Obsah:
1. Klika SecuForte
2. Klika s klíčkem
3. Klika s tlačítkem
4. Klika TBT
5. Podložka pod rozetu kliky - KISI
6. Okenní zámek
7. Zabezpečení oken před dětmi – šest nejlepších tipů

Zabezpečení oken chránící děti

Bylo vytvořeno mnoho různých typů zámků a ochran, abychom ochránili naše děti před úrazem doma - krytky na elektrické zásuvky, zabezpečení šuplíků, bezpečnostní zábrany ke schodům. Méně známé, ale stejně důležité jsou bezpečnostní prvky, které dětem brání v otevírání oken. V našem internetovém obchodě nabízíme celou řadu takových řešení. Představíme vám několik vybraných, které lze si za malé náklady a bez velké námahy můžete nainstalovat sami do stávajících oken. Zajistí bezpečnost dětí a klid pro rodiče.

Zabezpečení oken chránící děti

Klika SecuForte

Pro otočení je potřeba kliku zatlačit podobně jako uzávěry u láhví s chemickými přípravky. Kliky SecuForte® využívají známý bezpečnostní princip „Nejdříve stlačit a pak otoč“. Klika navíc chrání proti pokusům o vloupání posunutím kování zvenčí.
›› Podívat se

Klika s klíčkem

Okenní klika s klíčkem umožňuje blokovat pohyb kliky v zavřené nebo vyklopené poloze okna. Uzamčení se provádí stisknutím tlačítka s vložkou. Odemknutí kliky a například úplné otevření okna vyžaduje použití klíče.
›› Podívat se

Klika s tlačítkem

Otáčení kliky je možné pouze po stisknutí tlačítka. To znamená, že pokud chcete okno otevřít, vyklopit nebo zavřít, musíte stisknout tlačítko a v této poloze otočit klikou.
›› Podívat se

Klika TBT

Klika do oken s kováním TBT (Tilt before Turn) tedy s pořadím otevírání: nejprve sklopit pak zcela otevřít. Klika blokuje možnost úplného otevření okna. Bez odblokování kliky klíčkem ji lze otočit pouze do polohy sklopeno.
›› Podívat se

Podložka pod rozetu kliky - KISI

Zámek KISI vyžaduje k otevření okna obě ruce a trochu chytrosti.
Po jeho instalaci pod sokl kliky je otáčení kliky možné pouze při současném stlačení dvou jazýčků v horní a spodní části zámku. Jinými slovy k otevření, zavření nebo naklonění okna potřebujete obě ruce.
›› Podívat se

Podlozka pod rozetu kliky KISI

Okenní zámek

Okenní zámek DS zabraňuje úplnému otevření okna při zachování funkce sklápění. Úkolem zámku DS je zablokovat okenní křídlo ve sklopné poloze pomocí speciálního klíče. Okno lze vyklopit, ale nelze jej dále otevřít. Okenní zámek DS je doplňkovým prvkem, který lze namontovat na téměř každé plastové nebo dřevěné okno, bez ohledu na typ kování a použité profily.
›› Podívat se

Zabezpečení oken před dětmi – šest nejlepších tipů

Více o zabezpečení oken chránících děti píšeme na našem blogu ›› Podívat se